یک تیمی بینالمللی از دانشمندان پیشبینی کردهاند که میدان مغناطیسی زمین میتواند ظرف فقط 100 سال یعنی تقریبا به اندازه عمر یک انسان، تغییر جهت دهد.
به گزارش کلبه نجوم 2 به نقل از ایسنا، این تغییر جهت بدین معناست که تمامی قطبنماها به جای این که قطب شمال را نشان دهند، سمت جنوب را نشان میدهند.
پیشتر تصور میشد مدت زمان وقوع چنین تغییر جهتی هزاران سال طول میکشد، با این حال، نتایج تحقیق جدید حاکی از آن است که این رخداد ممکن است سریعتر از آن چه تصور میشد، روی دهد.
در طول تاریخ سیاره زمین، جهت میدان مغناطیسی این سیاره بارها تغییر کرده است. میدان مغناطیسی دوقطبی زمین، مانند میدان مغناطیسی یک آهنربای میلهای، برای هزاران تا میلیونها سال دارای شدت یکسان است، سپس به دلایل نامشخص، این میدان ضعیف و در نهایت جهتش معکوس میشود.
تحقیق جدید محققانی از ایتالیا، فرانسه، دانشگاه کلمبیا و دانشگاه کالیفرنیا در برکلی نشان میدهد آخرین معکوسشدن میدان مغناطیسی زمین در 786 هزار سال پیش در حقیقت بسیار سریعتر و در کمتر از 100 سال رخ داده که این مدت زمان تقریبا به اندازه عمر یک انسان است.
بررسیهای انجامشده تیم علمی مدارک جدیدی دال بر این موضوع ارائه داده که شدت میدان مغناطیسی زمین 10 برابر سریعتر از حد عادی کاهش یافته و این امر منجر شده تعدادی از ژئوفیزیکدانها نوعی معکوسشدن میدان مغناطیسی را پیشبینی کنند.
اگرچه هیچ فاجعه مرتبطی با معکوس شدن قبلی میدان مغناطیسی زمین ثبت نشده، اما این تغییر جهت میتواند شبکههای الکتریکی را مختل و جریاناتی تولید کند که شاید آن را از بین ببرند.
چون میدان مغناطیسی از حیات در مقابل ذرات انرژیزای خورشید و اشعههای کیهانی (که هر دوی آنها منجر به ظهور جهشهای ژنتیکی میشوند) محافظت میکند، ضعیفشدن یا از بینرفتن موقت آن و سپس معکوسشدنش دائمیاش میتواند میزان ابتلا به سرطانها را افزایش دهد.
کشفیات جدید به محققان در درک چگونگی و دلیل معکوسشدن قطبیت میدان مغناطیسی زمین کمک میکند.
جزئیات این مطالعه ماه نوامبر در Geophysical منتشر خواهد شد.
یک شرکت ژاپنی در تلاش برای واقعیتبخشیدن به داستانهای علمی-تخیلی اعلام کرده تا سال 2050 یک آسانسور فضایی ساخته و آن را روانه فضا خواهد کرد.
به گزارش کلبه نجوم 2 به نقل از ایسنا، در صورت موفقیت، چنین پروژهای سفرهای فضایی را دستخوش انقلاب کرده و اقتصاد جهانی را متحول خواهد کرد.
غول ساختوساز ژاپنی به نام شرکت «اوبایاشی» (Obayashi) مدعی است آسانسور ابداعی مسافت 96 هزار کیلومتر را در فضا طی میکند. گفته میشود خودروهای رباتیکی که توسط موتورهای خطی مغناطیسی نیرودهی میشوند، انسانها و محمولهها را در این آسانسور به یک ایستگاه فضایی جدید خواهند برد و رسیدن به آنجا هفت روز طول میکشد.
شرکت ژاپنی اعلام کرده تحقق این رویاها به دلیل توسعه نانوفناوری کربن امکانپذیر است. بنا بر اعلام «یوجی ایشیکاوا»، مدیر تحقیقات و تولید شرکت اوبایاشی، استحکام کششی این نانولولههای کربنی تقریبا صد برابر کابل فولادی است.
به گفته وی، هماکنون دانشمندان قادر به ساخت چنین کابلی با طول کافی نیستند و میتوانند نانولولههای سهسانتیمتری بسازند اما تا سال 2030 تحقق چنین آرزویی ممکن است.
یک مطالعه بینالمللی در سال 2012 نتیجه گرفت ساخت چنین آسانسورهای فضایی با همکاری بینالمللی امکانپذیر است و شرکت ژاپنی نیز در این مورد موافق است.
کارشناسان بر این باورند آسانسور فضایی میتواند پایان ساخت موشکهای زمینمحوری باشد که ساخت آنها بسیار هزینهبر و خطرناک است. استفاده از شاتل فضایی برای ارسال هر کیلوگرم محموله به فضا 22 هزار دلار هزینه به دنبال دارد در حالی که با استفاده از آسانسور فضایی، این هزینه به 200 دلار کاهش مییابد.
شرکت ژاپنی هماکنون در حال مطالعه روی ساخت خودروهایی است که 30 نفر را در این آسانسور حمل میکنند.
.: Weblog Themes By Pichak :.