سازمان فضایی ایران برنامه راهبردی پیشنهادی خود را در ذیل نقشه جامع علمی کشور و سند جامع توسعه هوافضای کشور تدوین کرده است
به گزارش كلبه نجوم 2 به نقل از ايسنا صد و بیست و پنجمین جلسه کارگروه مشورتی ستاد نقشه جامع علمی کشور به ریاست دکتر منصور کبگانیان، قائم مقام این ستاد در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
در این جلسه که به ادامه بررسی برنامه راهبردی پیشنهادی حوزه فضایی اختصاص داشت، بخشهای دیگری از این برنامه ارائه و مورد بررسی قرار گرفت.
در این جلسه، نمایندگان سازمان فضایی ایران ابتدا به تشریح اساسنامه شورای عالی فضایی، وظایف و اختیارات آن پرداختند و در ادامه ضمن معرفی برنامه 10 ساله فضایی کشور در چهار بخش مخابرات فضایی، سنجش از دور، موقعیت یابی، ناوبری و زمان سنجی و اکتشافات و زیست فضایی، نخستین بخش این برنامه یعنی بخش مربوط به مخابرات فضایی را تشریح کردند.
گفتنی است، سازمان فضایی ایران برنامه راهبردی پیشنهادی خود را در ذیل نقشه جامع علمی کشور و سند جامع توسعه هوافضای کشور تدوین کرده است که در تبصره 3 فصل 6 سند جامع توسعه هوافضای کشور مقرر شده که دستگاه های متولی سه حوزه ( فضایی، هوایی و هوانوردی، و دفاعی هوافضا )، اسناد عملیاتی حوزه خود را تدوین و پس از تصویب در مراجع ذیصلاح، به ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور ارسال کنند.
سازمان فضایی ایران برنامه راهبردی پیشنهادی حوزه فضایی را در سه محور کلی اعزام انسان به فضا، ماهواره مخابراتی و ماهواره سنجش از دور، تنظیم و تدوین کرده است.
امروز (یکشنبه) در آسمان بریتانیا یک ابرماه ظاهر خواهد شد که گفته میشود بزرگترین و شفافترین ابرماه سال 2014 است.
به گزارش كلبه نجوم 2 به نقل از ایسنا، طی این رخداد ماه در نزدیکترین فاصله به زمین طی 20 سال گذشته میرسد و منجمان، قمری را مشاهده خواهند کرد که 14 درصد بزرگتر از ماه معمولی و 30 درصد نیز شفافتر از حالت عادی است.
نام علمی ابرماه «ماه نرم» (perigee) بوده که این عبارت به معنای نزدیکترین نقطه به زمین است.
این نام به پدیدهای اشاره میکند که طی آن قمر زمین در مرحله «ماه کامل» بوده و در طول مدارگردی سالانهاش در نزدیکترین نقطه به سیاره خاکی قرار میگیرد. با نزدیکتربودن ماه، این جرم کیهانی بسیار بزرگتر و شفافتر به نظر میرسد.
ابرماه روز یکشنبه دومین ماهافروختگی از سه ابرماه تابستان است؛ نخستین ابر ماه این فصل در 12 ژوئیه (21 تیر) روی داد و سومین رخداد از این دست نیز قرار است در نهم سپتامبر (18 شهریور) دیده شود.
داشتن سه ماه افروختگی با چنین نزدیکی بسیار نادر بوده و انتظار نمیرود تا سال 2034 تکرار شود. به طور متوسط، ابرماهها هر 13 ماه یک بار رخ میدهند.
دختر «ریچارد برانسون»، مالک شرکت ویرجین گالاکتیک و از نخستین مسافران پرواز زیرمداری، احتمالا نخستین زنی خواهد بود که که در فضا وضع حمل میکند.
به گزارش كلبه نجوم 2 به نقل از ایسنا، شرکت ویرجین گالاکتیک با طراحی فضاپیمای زیرمداری SpaceShipTwo، قصد دارد نخستین خطوط فضایی تجاری جهان را راهاندازی کند.
فضاپیما با شش مسافر و دو خلبان، تا ارتفاع 110 کیلومتری پرواز کرده و مسافران برای دقایقی شرایط بیوزنی را – مشابه فضانوردان – تجربه میکنند؛ مسافران با تهیه بلیت 200 هزار دلاری، سفری فراتر از جو زمین را تجربه و زمین را از منظری که تنها فضانوردان قادر به دیدن آن هستند، مشاهده خواهند کرد.
اعزام مسافران از اواخر سال جاری میلادی (2014) آغاز خواهد شد و «ریچارد برانسون» مالک و بنیانگذار شرکت ویرجین گالاکتیک به همراه اعضای خانوادهاش بعنوان نخستین گروه، راهی این سفر خواهند شد.
این درحالیست که «هالی برانسون» دختر «ریچارد برانسون» باردار بوده و در فهرست نخستین مسافران این پرواز قرار دارد؛ وی تاکنون از حضور در این سفر انصراف نداده است و درصورتیکه خطرات این پرواز را قبول کند، احتمالا نخستین زنی خواهد بود که در فضا وضع حمل میکند.
همزمان با جدا شدن کپسول باری پروگرس M-23M، خدمه ایستگاه فضایی بینالمللی آماده الحاق کپسول باری جدید پروگرس میشوند.
به گزارش کلبه نجوم 2 به نقل از ایسنا، کپسول باری پروگرس M-23M روز سهشنبه 22 ژوئیه (31 تیر) از ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) جدا شده و پرواز خودکار در فضا را آغاز کرد.
پروگرس M-23M از 26 تا 31 ژوئیه (چهارم تا نهم مرداد) در آزمایش رادار پروگرس شرکت کرده و در انتهای مأموریت طبق برنامه در تاریخ اول اوت (10 مرداد) در اقیانوس آرام فرود میآید.
همزمان با جدا شدن پروگرس M-23M، مراحل آمادهسازی پروگرس M-24M آغاز شد؛ کپسول باری جدید روسیه امروز - چهارشنبه - 23 ژوئیه در ساعت 21:44 به وقت گرینویچ (2:14 بامداد پنجشنبه دوم مرداد به وقت تهران) از پایگاه فضایی بایکنور قزاقستان به فضا پرتاب میشود.
کپسول باری پروگرس M-24M حامل سوخت، اکسیژن، آب و مواد غذایی، تجهیزات سخت افزاری و آزمایشات علمی برای خدمه مستقر در ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) است.
طبق برنامهریزی صورت گرفته، کپسول باری جدید روسیه پنجشنبه 24 ژوئیه (دوم مرداد) به ISS ملحق خواهد شد.
در حال حاضر سه فضانورد شامل «ماکسیم سورایف» کیهاننورد روس، «گرگوری وایسمان» فضانورد ناسا و «الکساندر گرست» از آژانس فضایی اروپا (ESA) در ایستگاه فضایی حضور دارند.
.: Weblog Themes By Pichak :.